328 km/u met een Beetle !

0
28/10

Deze tot 550 pk opgevoerde Beetle LSR nam deel aan de World of Speed, op het zoutmeer van Bonneville (USA).

Het grote zoutmeer in Bonneville, in Utah, is de traditionele ontmoetingsplaats voor de World of Speed. Een competitie waarvan het doel is de maximale snelheid over één mijl (1,6 km) te bereiken. Met 328,195 km/u haalde de Beetle LSR (Land Speed Record) de hoogste snelheid die ooit voor een Beetle werd opgetekend.

De gebruikte motor is de gekende 2,0 liter TSI (turbo, directe injectie) waarvan het vermogen werd opgevoerd tot 550 pk (en 571 Nm koppel) dankzij tal van aanpassingen (turbo, zuigers, nokkenassen, drijfstangen, cilinderkop).

Ook andere wijzigingen werden doorgevoerd om de Beetle toe te laten dit snelheidsrecord te verbeteren. De bodemvrijheid werd drastisch beperkt, de volle wielen bevorderden de stroomlijn en de banden vertoonden een specifiek profiel om een betere grip op het zout te leveren. Op mechanisch vlak verzekerde een sperdifferentieel een optimale tractie. En om alles weer af te remmen had deze LSR twee als rugzak vermomde parachutes bij.